ICF CONSULTATIONS

Αναστάσης Σπηλιάδης

PhD C., PGCert, MSc, MSc, PGCert, MSc, BA –

Ίδρυσα την υπηρεσία ICF Consultations (Individuals, Couples, Families) το 2018 στο Λονδίνο, θέλοντας να εφαρμόσω ιδιωτικά πάνω απο δέκα χρόνια κλινικής εμπειρίας ως ψυχοθεραπευτής, ψυχολόγος και κλινικός επόπτης σε διεθνώς αναγνωρισμένες κλινικές και νοσοκομεία, όπως το Maudsley Centre, η κλινική Tavistock, το University College London και το Great Ormond Street Hospital. Στόχος μου είναι να υποστηρίξω ψυχοθεραπευτικά μέσω μιας ευέλικτης και επιστημονικά τεκμηριωμένης πρακτικής άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Απο το 2021 η υπηρεσία ICF Consultations έχει μια δεύτερη βάση στην Αθήνα.

ICF Consultations

Individual Couple & Family Psychotherapy

Προσφέρεται ατομική ψυχοθεραπεία σε άτομα όλων των ηλικιών, φύλων και ταυτότητας φύλου, σεξουαλικής ταυτότητας και άλλων προσωπικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών. Η θεραπευτική προσέγγιση βασίζεται στις θεωρίες συστημάτων και οικογενειακής θεραπείας, αλλά και σε ένα ευρύτερο ψυχαναλυτικό μοντέλο.

Η ψυχοθεραπεία ζεύγους (ή θεραπεία ζεύγους) είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας που μπορεί να βοηθήσει εσάς και τον / την σύντροφό σας (ή συντρόφους σας) να βελτιώσετε τη σχέση σας. Η θεραπεία ζεύγους έχει σημαντική επιστημονική τεκμηρίωση για ένα μεγάλο εύρος δυσκολιών, όπως σχεσιακές δυσκολίες, συχνές διενέξεις, αισθήματα αποσύνδεσης, ζητήματα απιστίας, δυσκολίες στη σεξουαλική ζωή, αλλά και δυσκολίες που ανακύπτουν από εξωτερικούς παράγοντες, εξάρτηση από ουσίες κλπ.

Η οικογενειακή ψυχοθεραπεία ή οικογενειακή θεραπεία, μπορεί να βοηθήσει άτομα σε κοντινές σχέσεις να κατανοήσουν και να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο καλύτερα

Ανέπτυξα την Θεραπεία Διερεύνησης (Ταυτότητας) Φύλου το 2018, έχοντας εργαστεί ήδη για πολλά χρόνια στην υπηρεσία ταυτότητας φύλου στην κλινική Tavistock. Αυτή η θεραπευτική προσέγγιση αναπτύχθηκε μέσα από πολλά χρόνια κλινικής άσκησης και εμπειρίας και βασίζεται στη συστημική και αναπτυξιακή θεώρηση, συνδέοντας τη θεωρία με την κλινική πρακτική και τους κανόνες δεοντολογίας.

Έχοντας δουλέψει για πολλά χρόνια σε κλινικές διατροφικών διαταραχών στο δημόσιο σύστημα υγείας της Αγγλίας (NHS), χρησιμοποιώ το ίδιο μοντέλο θεραπείας και στο ιδιωτικό μου γραφείο, δουλεύοντας με εφήβους και οικογένειες για την αντιμετώπιση ανορεξίας, βουλιμίας και διαταραχή αποφυγής / περιοριστικής πρόσληψης τροφής (ARFID).

“Η επιβράδυνση, η διεύρυνση των θεμάτων και η διερεύνηση (συναισθημάτων, σκέψεων, εμπειριών και ανάπτυξης της ταυτότητας) θα πρέπει να είναι επίκεντρο της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας”.